Slambuctól bambuszig
Különleges hozzávalókból izgalmasat főzni? Erre sokan képesek. De ahhoz Mautner Zsófia kell, hogy egészen hétköznapi hozzávalók lényegüljenek át mesterkonyhai fogásokká.
Viszlát, homár – szervusz, karalábé! A Chili&Vanília blog szerzője könyvében vadonatúj receptek sokaságával hívja ízes és sikeres felfedezésekre olvasóit. Nyugodtan bízzák rá magukat! Ebből az új könyvből főzni olyan, mintha ott állna mellettünk egy segítőkész barátnő.
Az első fejezet az emlékeké és a nosztalgiáé, olyan receptekkel, amelyeket a szerző gyermekkora ihletett, és amelyek a mai generációnak is izgalmasak. Töltött libanyak, vörösboros marhapofa, ropogós slambuc, egérke és Ferdinánd – mind csupa régi, újra felfedezésre váró étel.
A második fejezet főszereplői a hazai piacok zöldségei és gyümölcsei. Mautner Zsófia nagyszerű, izgalmas receptekkel újítja meg a sokszor elfeledett vagy méltatlanul unalmasnak gondolt alapanyagokat – a karalábéból tüzes kókusztejes-gyömbéres krémlevest, a vajbabból üde bodzás vajbabfőzeléket, a birsalmából pedig isteni, bő fél óra alatt elkészülő karamellizált hagymás-csirkés ragut készít.
A harmadik részben utazásra hív a szerző, többek között török, arab, kínai, koreai, vietnami és olasz vidékekre. Hogy milyen egyszerű összedobni a tökéletes török bárányhúsos lepényt (lahmacun), hogy mennyire kényeztető a chilivel és vaníliával sült csirke, és hogy hogyan készül az igazi pho leves (vietnami marhahúsleves rizstésztával) vagy török csicseriborsós rizs (nohutlu pilav), amelyhez szaftos báránycsülök dukál? Mindez kiderül a könyvből, melyben precíz, többszörösen tesztelt recepteket olvasmányos élménybeszámolók foglalják hangulatos keretbe.
A szerzőről:
Mautner Zsófi Magyarország egyik legolvasottabb, több mint 3 millió látogatót számláló gasztroblogjának, a Chili&Vaníliának a szerzője.
2009-ben brüsszeli diplomataéletét cserélte fel a gasztronómiai szakértő szabadúszó státusával. Miután hazaköltözött, megjelent első szakácskönyve, amely óriási sikert aratott. Ezután sorra jöttek a felkérések: éttermek, főzőiskolák, rádiós és televíziós műsorok, valamint számos nyomtatott s internetes magazin dicséri munkáját. Jelenleg Budapesten él.
Cím: | Gyere velem főzni! |
Szerző: | Mautner Zsófia |
Megjelenés éve: | 2011 |
Oldalak száma: | 192 |
Kötés típusa: | Keménytábla |
ISBN: | 9789639905139 |
Ára: | 4490 Ft |
Mautner Zsófia eddig megjelent kötetei
Chili & Vanília
Aki beleolvas ebbe a könyvbe, mintha nem is egy szakácskönyvet nyitna ki, hanem legalábbis…
2020.07.04.Gyere velem főzni!
Slambuctól bambuszig Különleges hozzávalókból izgalmasat főzni? Erre sokan képesek. De ahhoz Mautner Zsófia kell,…
2020.07.04.