Menu
Szakácskönyv

Chili & Vanília

Aki beleolvas ebbe a könyvbe, mintha nem is egy szakácskönyvet nyitna ki, hanem legalábbis egy világatlaszt. Sajátos térkép ez, olyan városokkal és vidékekkel, amelyek egyetlen szempont miatt fontosak: gasztronómiai kultúrájuk miatt.

A szerző igazi megszállott, aki egész életét, így utazásait is alárendeli szenvedélyének. Nála egy mediterrán baráti nyaralásból főzőtúra, egy párizsi látogatásból nagybevásárlás, egy marokkói utazásból pedig bulgur-elméleti (és gyakorlati) oktatás lesz.

Ízorgia már csak olvasni is, pedig ezeket a recepteket meg kell főzni, sorban, egymás után, ugyanis egytől-egyig tesztelt, és nagyon finom ételek. A recepteket praktikus listák egészítik ki: a különlegesebb hozzávalók bemutatásával, azok fontosabb beszerzőhelyeivel, a szerző kedvenc európai éttermeivel és üzleteivel, valamint komplett menüajánlatokkal.

Ez a könyv számomra egy kirobbanó egyéniség megismerése, ízutazásain keresztül. A receptek és élmények intelligens kombinációi teszik ezt a könyvet annyira inspirálóvá, valóban eredetivé.

Segal Viktor, séf

Mautner Zsófi végzettségre nézve külkereskedő, szenvedélyénél fogva gasztronómus. Azt mondják, aki sokat jár a malomba, lisztes lesz. Aki pedig meglátja a világot s van rá szeme, az többé nem tudja elfelejteni azt a sok színt. Ezt a fogékony világlátó-izgalmat adja vissza ez a könyv, mely nemcsak olvasmányos, hanem szakmailag is korrekt, ezért hivatásos szakácsoknak is melegen ajánlható.

Molnár B. Tamás és Bittera Dóra, A Bűvös Szakács

A szerzőről:

Fotó: Csibi Szilvi

Mautner Zsófi Magyarország egyik legolvasottabb, több mint 3 millió látogatót számláló gasztroblogjának, a Chili&Vaníliának a szerzője.

2009-ben brüsszeli diplomataéletét cserélte fel a gasztronómiai szakértő szabadúszó státusával. Miután hazaköltözött, megjelent első szakácskönyve, amely óriási sikert aratott. Ezután sorra jöttek a felkérések: éttermek, főzőiskolák, rádiós és televíziós műsorok, valamint számos nyomtatott s internetes magazin dicséri munkáját. Jelenleg Budapesten él.

Cím:Chili & Vanília
Szerző:Mautner Zsófia
Megjelenés éve:2009
Oldalak száma:192
Kötés típusa:Keménytábla
ISBN:9789639905108
Ára:3990 Ft
Mautner Zsófia eddig megjelent kötetei
Szakácskönyv

Gyere velem főzni!

Slambuctól bambuszig Különleges hozzávalókból izgalmasat főzni? Erre sokan képesek. De ahhoz Mautner Zsófia kell,…

2020.07.04.