Menu
Életmód-Pszichológia

Kisbabát szeretnénk

Testet-lelket gyógyító program meddőséggel küzdő pároknak

Aki ezt a könyvet a kezébe veszi, valószínűleg pontosan tudja, mennyi stresszel jár, ha a baba érkezése várat magára. A meddőséggel küzdő pároknak a ketyegő biológiai óra az egyik legnagyobb ellensége. Ráadásul ahogy telik az idő, úgy tűnik, mindenki másnak simán megy a családalapítás. Babát vár a kolléganő, az osztálytárs, a Facebookon ultrahangos felvételt posztol, a szomszéd unokája pedig nem tervezte, de teherbe esett. Csalódottság, frusztráció, reménytelenség és bűntudat – csupa negatív érzelem kezd el kialakulni bennünk, amely jelentősen gátolja, hogy megfoganjon a kisbabánk.

Manapság már köztudott, a meddőségi kezelések sikerének egyik titka a párok megfelelő lelkiállapota. Ebben a praktikus és közérthető könyvben a pszichológusszerző a test-lélek technikákra épülő, hatásos módszert tanít meg. Legyen szó akupunktúráról, alternatív terápiákról, inszeminációról vagy a sokadik IVF kezelésről, minden élethelyzetben segíti az olvasót. A gyakorlatokkal a meddőségi kezelések könnyebbek, az ilyenkor átélt érzelmi hullámvasút érthetőbb, elfogadhatóbb lesz. Így nagyobb eséllyel válik az álomból valóság, hogy várva várt kisbabánk végre megfoganjon.

Mert (szinte) minden fejben dől el…

A szerzőről

Dr. Barbara Blitzer képzett klinikai szociális munkás és pszichoterapeuta, aki elsőként alkalmazta a test-lélek típusú gyakorlatokat a pszichoterápiában a stressz csökkentésére és a fogamzókészség növelésére. Munkássága során együtt dolgozott az amerikai országos meddőségi szervezettel (RESOLVE), több meddőségi klinikával, emellett Washington városában saját privát tanácsadó központot működtet. Tagja több szakmai szervezetnek: az Amerikai Reprodukciós Orvosi Társaságnak, az Országos meddőségi Szervezetnek, az Amerikai Nemzeti Szociális Munkások Hálózatának, valamint a Washington és Térsége Klinikai Társaságnak. Munkájáról említést tett a Washington Post, a Washington Woman, és több más médium is.

Cím:Kisbabát szeretnénk
Szerző:Barbara Blitzer
A mű eredeti címe:The Infertility Workbook
Megjelenés éve:2013
Oldalak száma:168
Kötés típusa:Kartonált
ISBN:9789639905207
Ára:3990 Ft