Menu
Archívum

Az ételkóstoló

Ugo, a szegény sorsú toszkánai parasztfiú egy szerencsés – vagy éppen balszerencsés – véletlen folytán a Corsoli uraság, Federico herceg szolgálatába lép: az éppen most megüresedett ételkóstoló tisztségét bízzák rá. Ettől kezdve állandó félelemben él, hiszen a reneszánsz Itáliában mindennaposak a halálos mérgezések, akár politikai, akár szerelmi ügyről van szó.

Ám Ugo rendkívül szorgalmas, tanulni vágyása és józan esze miatt egyre magasabbra emelkedik az udvarban. Nemsokára a herceg bizalmasa lesz, és elkíséri őt háztűznéző útjára Firenzébe, ahol akkoriban számos zseniális művész, többek közt Michelangelo is dolgozik. Bár feleséget nem találnak a hercegnek, építészeti és művészeti tervekkel érkeznek vissza, és hamarosan megkezdődnek a munkálatok Corsoliban, Federico herceg udvarában.

Az izgalmas, sokszor kacagtató történet, tele intrikával és szenvedéllyel, magával ragadóan enged bepillantani a korabeli társadalom szokásaiba, mindennapjaiba és ételeibe – igazi időutazás a 16. századi Itáliába.

A szerzőről

Peter Elbling – a könyv valódi szerzője – angol származású kanadai jazz-zenész, színész, és forgatókönyvíró. Több színpadi és televíziós szatíra szerzője, társszerzője és szereplője, többek között a Taxi című tévésorozatában is játszott. Ételkóstoló című regényét – melyet egy addig ismeretlen szerző, Ugo di Fonte előkerült kéziratából „fordított” – több, mint tíz országban jelentették meg idegen nyelven.

Cím:Az ételkóstoló
Szerző:Ugo di Fonte
A mű eredeti címe:The Foodtaster
Megjelenés éve:2008
Oldalak száma:352
Kötés típusa:Keménytábla + védőborító
ISBN:9789638695246
Ára: